Een alternatief voor de medische molen

Alternatieve geneeswijze Venray

Het woord "kanker" heeft een zeer negatieve connotatie. We associëren het met dood en verderf. In feite betekent het woord zelf krab, waarvan we het idee krijgen dat het wordt opgegeten. Het is dit concept dat maakt dat kanker tegenwoordig zo'n veel voorkomende ziekte is in onze samenleving. Met de verbeterde medische zorg en de toegenomen levensverwachting is echter ook het aantal kankerpatiënten gestegen. De opkomst van alternatieve geneeswijzen als mogelijke behandeling van kanker is een gevolg van deze trend. Wat zijn alternatieve geneeswijzen? Alternatieve geneeskunde omvat alle vormen van behandeling die geen deel uitmaken van de conventionele westerse geneeskunde (ook bekend als evidence-based medicine). Veel zogenaamde alternatieve geneesmiddelen zijn in de loop van de geschiedenis gebruikt om verschillende kwalen te behandelen. Kruidenmiddelen of homeopathische behandelingen kunnen u bijvoorbeeld helpen ontspannen als u stress heeft of u beter voelen na inname. Maar ze zijn niet effectief tegen ziekten zoals kanker, omdat ze niet werken via conventionele wetenschappelijke testmethoden. Bent u op zoek naar een praktijk voor alternatieve geneeswijze in Venray of de regio Venray? Neem dan een kijkje op onze partnerblogs!

Wat is kanker?

Kanker is een ziekte waarbij normale cellen abnormaal groeien en nabijgelegen weefsels en organen binnendringen. Dit resulteert meestal in tumoren die schadelijk voor u kunnen zijn. Er zijn veel verschillende soorten kanker en ze kunnen in veel verschillende delen van het lichaam voorkomen. Enkele veel voorkomende soorten kanker zijn: Borst – een tumor die zich ontwikkelt in de cellen van de borst

Soorten alternatieve geneeskunde voor kanker

Er zijn vele soorten alternatieve geneeswijzen die gebruikt worden om kanker te behandelen, waaronder kruiden, vitaminen, mineralen, lichttherapie, homeopathie, acupunctuur en natuurgeneeskunde. Kruiden – Er is geen goed bewijs dat kruiden kunnen helpen bij de behandeling van kanker. Zelfs als ze zouden kunnen werken, is er geen manier om de hoeveelheid kruiden te meten die nodig is om kanker te behandelen. Kruiden worden niet getest op veiligheid of effectiviteit.

Er is geen goed bewijs dat kruiden kunnen helpen bij de behandeling van kanker. Zelfs als ze zouden kunnen werken, is er geen manier om de hoeveelheid kruiden te meten die nodig is om kanker te behandelen. Kruiden worden niet getest op veiligheid of doeltreffendheid. Vitamine- en mineralensupplementen – Supplementen zijn geen vervanging voor een gezonde voeding. Zij kunnen in bepaalde gevallen enig effect hebben, maar er is geen goed bewijs dat zij mensen met kanker kunnen helpen.

Samenvatting

Er is geen bewijs dat alternatieve behandelingen voor kanker effectief zijn. Ze zijn op geen enkele manier getest op veiligheid, effectiviteit of ethische kwesties. En, nog belangrijker, ze kunnen niet vergeleken worden met conventionele behandelingen. Als je kanker echt wilt genezen, zul je moeten uitzoeken wat de oorzaak is, en die dan met conventionele medicijnen moeten behandelen.

Richt je op wat bewezen heeft te werken: conventionele behandelmethoden voor kanker! Alternatieve geneeskunde is slechts een placebo-effect, en de meeste mensen die deze behandelingen gebruiken hopen dat ze werken, niet omdat ze echt geloven dat ze werken.